Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Guldäpplet

Pristagare 2022

Guldäpplet är en årlig utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delande av erfarenheter.

Guldäpplets ordförande och grundare, Peter Becker

– Det är oerhört hedrande att mitt utförda arbete i skolan uppskattas och uppmärksammas på denna nivå.

Att bli tilldelad utmärkelsen Guldäpplet vilken grundar sig på noggrant utfört arbete av fantastiskt erfarna och kompetenta jurymedlemmar gör det hela än större och viktigare.

Den presentation som Eva Rännar gav mig gör mig väldigt stolt. I synnerhet då hon representerar en av våra viktigaste myndigheter för våra kommande generationer, nämligen Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Vid mitt framförande, som hade titeln En skola för alla, gav jag exempel på den utveckling som skett under de år som jag har varit verksam lärare. Från CD-rom skivan med programmet för glosövning vilken skickades runt mellan hemmen till dagens digitala verktyg vilka bidrar till ett motiverat lärande och dessutom skapar unika möjligheter för ökad tillgänglighet och inkludering.

Därefter väntade ett mycket givande samtal med professor Susanne Kjällander där hon bland annat gav mig spännande och utmanande frågeställningar vilka jag kommer att ha nytta av i mitt fortsatta arbete. Avslutningsvis fick jag även frågan om att skriva en bok för att förmedla mina tankar och erfarenheter i ämnet.

Jag ser denna utmärkelse som ett kvitto på att de arbetssätt och metoder som jag trott på över tid och ständigt utvecklar verkligen gör skillnad för användaren, även för dem långt utanför mitt klassrum.

Utifrån alla intressanta möten under dagen upplever jag att det finns ett stort intresse och behov att utveckla verksamheter vidare för att ge förutsättningar till ett livslångt lärande.

Utmärkelsen i sig kommer förhoppningsvis innebära nya möjligheter för mig att bidra till utvecklingen av det viktigaste rummet, det vill säga klassrummet. Det ser jag verkligen fram emot!

Juryns motivering:
För ett arbete med en vilja och ett driv att utveckla och anpassa digitala verktyg och undervisning efter varje elevs behov och med målet att väcka intresset för eget livslångt lärande, och att involvera vårdnadshavare. Martin bidrar också till det kollegiala utbytet i skolan, i kommunen och nationellt och har modet att tänka utanför boxen och prova nya vägar vilket väcker nyfikenhet och kreativitet.

Ta del av presentationen av mig och min yrkesutövning.

Mitt framförande vid Guldäpplets dag 2022.

Inledningen med presentation av Eva Rännar, följt av mitt framförande och avslutningsvis samtalet med forskaren Susanne Kjällander.
Foton på denna sida: Bo Helmersson/Guldäpplet.

Vinnare av Guldäpplet 2022:

Nytänkande lärare som utvecklar och förnyar undervisningen med digitala arbetsformer.

Källa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close